10 Ασυνήθιστες κατοικίες για να ζήσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ευρηματικότητα αλλά και ιδέα κάποιον ανθρώπων μας άφησε με ανοιχτό το στόμα! Δείτε 8 ασυνήθιστες κατοικίες για να ζήσεις

Αναλυτικότερα:

1. Σε χόβερκραφτ

1. Σε χόβερκραφτ

Χτισμένο το 1984, το χόβερκραφτ βρίσκεται στο Νέο Μεξικό και σχεδιάστηκε από τον πρίγκιπα Bart. Το σπίτι εξυπηρετούσε ως κατοικία και στούντιο. Το υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο τέλος με τα μεγάλα παράθυρα και το υπόγειο του σπιτιού πηγαίνει βαθιά μέσα στην γη. 

2. Το σπίτι των Χόμπιτ

2. Το σπίτι των Χόμπιτ

Χτισμένο από τον Simon Dale, το σπίτι των Χόμπιτ χτίστηκε στην Ουαλία και σήμαινε να μιμηθεί μια πραγματική τρύπα Χόμπιτ που είδαμε στο "Άρχοντας των δαχτυλιδιών" του J.R.R Tolkien. Το σπίτι χτίστηκε με τη φύση στο μυαλό και είχε ως στόχο να εναρμονιστεί με το περιβάλλον. Ο Dale και η οικογένειά του δεν μπόρεσαν να ζήσουν μόνιμα στο σπίτι, αλλά ο ιστότοπός του περιλαμβάνει σχέδια εάν θελήσετε να χτίσετε το δικό σας σπίτι για Χόμπιτ.

3. Το σπίτι παπούτσι

3. Το σπίτι παπούτσι

Υπάρχει ένα ανησυχητικά υψηλό ποσό σπιτιών παπουτσιών σε όλο τον κόσμο. Πιθανόν να ανακατασκευάστηκαν από εκείνους που εμπνεύστηκαν από το κλασικό παιδικό έμβλημα, αλλά στη συνέχεια το πήραν ένα βήμα παραπέρα και αναρωτήθηκαν αν υπήρχε κάποια αλήθεια σε αυτό. Το Shoe House στην Ολλανδία της Πενσυλβανίας χτίστηκε αρχικά ως μια μορφή διαφήμισης, αλλά στη συνέχεια τα 5 δωμάτια του σπιτιού ενοικιάστηκαν σε ζευγάρια.

4. Στο πυραυλοειδές σπίτι

4. Στο πυραυλοειδές σπίτι

Αν έχετε τις συνδέσεις και αρκετά χρήματα, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα ήταν πρόθυμη να σας πουλήσει ένα παλιό σιλό πυραύλου. Το παλιό σιλό είναι προφανώς πολύ λογικό, αλλά πιθανόν να χρειαστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμη και λίγα εκατομμύρια για την ανακαίνιση των σιλό, ώστε να είναι όχι μόνο έτοιμοι να επιτεθούν στη Ρωσία αλλά και να τα καταστήσουν κατοικήσιμα για να ζήσουν οι άνθρωποι.

5. Σε υπόγεια σήραγγα

5. Σε υπόγεια σήραγγα

Το 2013, ενώ η έρευνα για μια κλοπή σε μύλους προχωρούσε, η αστυνομία ανακάλυψε εκτεταμένες υπόγειες σήραγγες που φαίνεται ότι κατοικούνταν από τους άστεγους. Αεριζόμενο με σωλήνες PVC, μια περιοχή με ένα σωρό πάνες, ένα δωμάτιο με κρεβάτια και κεριά, φάνηκε ότι οι σήραγγες ήταν σπίτι πολλών ανθρώπων. Οι είσοδοι ήταν καλυμένοι από θάμνους και έφτανα σε βάθος μέχρι και τα 10 μέτρα.

6. Στο Εμπορικό

6. Στο Εμπορικό

Για τέσσερα χρόνια, ο Michael Townsend και οι φίλοι του καλλιτέχνη ζούσαν σε ένα στούντιο που έφτιαξαν οι ίδιοι μέσα στο εμπορικό κέντρου στο Ρόουντ Άιλαντ. Κατάφεραν να πάρουν δύο τόνους οικοδομικού υλικού για να χτίσουν ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα - στούντιο. Τα μπάνια του εμπορικού κέντρου εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται, ώσπου τελικά, ο Townsend και οι φίλοι του πιάστηκαν από τους φρουρούς ασφαλείας στο μέσα διαμέρισμα.

7. Στο σπίτι πέτρα

7. Στο σπίτι πέτρα

Στα βουνά FAFE της βόρειας Πορτογαλίας, το Casa De Penedo χτίστηκε το 1974 από έναν μηχανικό και βρίσκεται ανάμεσα σε τέσσερις μεγάλους ογκόλιθους. Λόγω του πόσο απομακρυσμένο είναι, το σπίτι πέφτει θύμα βανδαλισμού σε τακτική βάση καθώς και απροσδόκητη επίσκεψη από τουρίστες που δεν συνειδητοποιούν καν ότι τα πέτρινα σπίτια είναι κατοικημένα.

8. Σε σχολικό λεωφορείο

8. Σε σχολικό λεωφορείο

Το 2012, ο κόσμος ήταν συγκλονισμένος όταν η ιστορία έσπασε δύο παιδιά ηλικίας 11 και πέντε ετών που ζούσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σχολικό λεωφορείο σε έναν τομέα σκουπιδιών. Το λεωφορείο είχε μπάνιο, ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό και κλιματιστικό. Στο Χιούστον, οι γονείς των παιδιών βρισκόταν στη φυλακή για υπεξαίρεση χρημάτων από το θύμα του τυφώνα Ike και η θεία τους, που ήταν υπεύθυνη για την εργασία τους, εργαζόταν 12 ώρες βάρδιες και δεν μπορούσε να φροντίσει τα παιδιά. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από το λεωφορείο και παραλήφθηκαν από το κράτος. Μόλις απελευθερωθούν οι γονείς, πήραν τα παιδιά τους πίσω.

Πηγή: Ι4share.com

Μπόνους Άλλα 10 περίεργα σπίτια