10 Πλάσματα που αποδεικνύουν ότι οι υπερδυνάμεις υπάρχουν στην πραγματικότητα

Οι υπερήρωες δεν βρίσκονται μόνο σε ταινίες. Ορισμένες απίστευτες υπερδυνάμεις υπάρχουν ήδη στον κόσμο μας.

1. Αθάνατη μέδουσα


Αυτή η μέδουσα ξεκινά τη ζωή του κολυμπώντας ως μικροσκοπικό σφουγγάρι που ονομάζεται planula, το οποίο μεγαλώνει σε μια αποικία πολυπόδων και στη συνέχεια εξελίσσεται σε μια μέδουσα. Εάν επιτεθεί, εκτίθεται σε περιβαλλοντικό στρες και ή απλώς αρρωσταίνει ή ωριμάζει, και μπορεί να επανέλθει στη προηγούμενη κατάσταση πολυπόδων, σχηματίζοντας μια νέα αποικία, κάτι το οποίο την καθιστά πρακτικά αθάνατη!


2. Γυμνός αρουραίος

Το δέρμα αυτών των τρωκτικών δεν έχει την ουσία υπεύθυνη στα θηλαστικά για την αποστολή σημάτων πόνου στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα, οι γυμνοί αρουραίοι δεν αισθάνονται πόνο. Αυτός ο αρουραίος είναι επίσης γνωστός για εξαιρετικά υψηλή αντοχή στον καρκίνο.


3. Tardigrade

Αυτά τα μικρά ζώα θεωρούνται πιο σκληρά πλάσματα της φύσης, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να σκοτώθουν. Μπορούν να αντέξουν σε εξαιρετικά ακραίες συνθήκες όπως θερμοκρασίες από -72 ° C έως 150 ° C, πίεση έως 40.000 kPa, εξαιρετικά υψηλή ακτινοβολία και κενό ανοικτού χώρου. Ζούν χωρίς φαγητό ή νερό για περισσότερο από 30 χρόνια.


4. Τριχωτός βάτραχος

Αυτός ο βάτραχος μπορεί να σπάσει τα δικά του οστά για να αυξήσει τα νύχια, τα οποία δεν είναι τεχνικά αληθινά νύχια επειδή είναι κατασκευασμένα από οστά, όχι κερατίνη. Κανονικά, κάθε νύχι στηρίζεται στα δάκτυλα. Αλλά αν ο βάτραχος είναι αναξιοπαθούντα ή υπό επίθεση, μπορεί να επιβάλλει αιχμηρά νύχια σαν το μαχαίρι μέσα στο δέρμα, σπάζοντας τα οστά. Ακριβώς όπως και ο Wolverine!


5. Γαρίδα Mantis

Αυτή η γαρίδα έχει ένα πολύ σοβαρό όπλο: ισχυρά, σφυρήλατα νύχια, τα οποία δεν είναι μόνο εξαιρετικά αιχμηρά αλλά μπορούν επίσης να κινηθούν με απίστευτη επιτάχυνση εως την ταχύτητα των 83 χιλ/ώρα από στάση σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι επιστήμονες πρέπει να τους κρατήσουν σε χοντρά πλαστικά κλουβιά επειδή κάποια μεγαλύτερα είδη είναι ικανά να σπάσουν μέσα από ένα γυάλινο ενυδρείο.


6. Χταπόδι μίμος

Τα μιμητικά χταπόδια είναι σε θέση να μιμηθούν άλλα τοπικά είδη. Είναι ικανά όχι μόνο να αλλάζουν το χρώμα του δέρματος και την υφή τους, ώστε να συνδυάζονται με το περιβάλλον τους αλλά και να αντιγράφουν την τυπική συμπεριφορά και το σχήμα διαφόρων αντικειμένων και ζώων.


7. Πλατύπους

Αυτό το ασυνήθιστο ζώο που χρεώνονται ως πάπια, το beaver-tailed λοιπον είναι το μοναδικό θηλαστικό που τοποθετεί τα αυγά αντί να γεννά ζωντανά μωρά. Οι Platypuses έχουν μια 6η αίσθηση - electrolocation - η οποία τους επιτρέπει να ανιχνεύουν ηλεκτρικά σήματα. Είναι σε θέση να ανιχνεύουν και να εντοπίζουν διαφορετικά επίπεδα και κινήσεις ενός ηλεκτρικού πεδίου και να αποφεύγουν την πηγή τους, όπως ένας καρχαρίας. Στη συνέχεια απλώς κολυμπά μακριά πριν εντοπιστούν.


8. Το Σκαθάρι φύλλου Criocerinae

Οι προνύμφες αυτού του εντόμου βρήκαν τον πιο ακαταμάχητο τρόπο για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους! Καλύπτουν τον εαυτό τους με τα περιττώματα τους για να αποφύγουν να καταναλωθούν. Είναι μια περίεργη υπερδύναμη..


9. Ψύλλος

Τα πόδια τους είναι ιδανικά για άλματα. Ένας ψύλλος μπορεί να πηδήσει μέχρι 7 ίντσες (18 εκατοστά) σε ύψος και μέχρι 13 ίντσες (33 εκατοστά) σε μήκος, γεγονός που κάνει το ψύλλος ο Ολυμπιονίκης όλων των γνωστών ζώων (σε σχέση με το σωματικό του μέγεθος).


10. Lyrebird (Αποδημητικό πτηνό της Αυστραλίας)

Ορισμένα πτηνά είναι γνωστά για την ικανότητα να μιμούνται διάφορους ήχους, αλλά αυτό μπορεί να αντιγράψει σχεδόν οποιοδήποτε ήχο, από αλυσοπρίονα, συναγερμούς πυρκαγιάς, ρολά κάμερας ή ακόμα και τρένα. Μια δροσερή αντικατάσταση για έναν παπαγάλο που μιλάει!


Μπόνους: Cordyceps - ο μύκητας που παράγει ζόμπι!

Αυτό το μανιτάρι έχει την πιο παράξενη ικανότητα να αναπτυχθεί μέσα σε άλλα σωμάτια των εντόμων. Τα σπόρια του προσβάλλουν ένα έντομο (μια κάμπια, μια αράχνη ή ένα μυρμήγκι), αντικαθιστούν τον ιστό του ξενιστή με το δικό του, και στη συνέχεια βγαίνει τα στελέχη που αναπτύσσονται έξω από το σώμα. Μέχρι αυτή την περίοδο, ο ιστός του εντόμου είναι εντελώς συγκλονισμένος από τον μύκητα. Με άλλα λόγια, δεν είναι πλέον ένα μυρμήγκι, αλλά ένα μυρμηγκοειδές κορδόνι. Όπως μια αλλοδαπή αποκάλυψη.

Θυμηθείτε: ποτέ να μην υποτιμάτε τη Μητέρα Φύση. Είναι δύσκολο να πιστέψεις τι είναι αυτά τα πλάσματα ικανά. Οι δυνάμεις τους θα κάνουν κάθε επιστημονικό υπερήρωα να ζηλεύει.

Πηγή: Brightside.me