7 Θεοπάλαβες ιδέες που βρήκαν χρηματοδότες

Ποτέ μην απορρίπτεις μια ιδέα, γιατί τελικά δεν ήταν τόσο καλή, δεν σου άρεσε, το μετάνιωσες.. ίσως κάποιος άλλος να ξετρελαθεί μα αυτή!

Δείτε 7 από αυτές τις ιδέες που βρήκαν χρηματοδότες

1. Η πατατοσαλάτα

1. Η πατατοσαλάτα

Η ιδέα: Βασικά, θα φτιάξω μια πατατοσαλάτα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι είδους.

Πρόκειται για την πιο διάσημη πατατοσαλάτα στον πλανήτη. Ο Zack, ο οποίος είχε την ιδέα να την φτιάξει πρόσφερε ανταλλάγματα του τύπου 'θα πω το όνομά σου δυνατά, την ώρα που θα φτιάχνω την πατατοσαλάτα' σε όσους θα χρηματοδοτούσαν το εγχείρημά του.

Αρχικός στόχος: 8 ευρώ

Ποσό που συγκεντρώθηκε: 46.850 ευρώ

2. Το μαξιλάρι-στρουθοκάμηλος

2. Το μαξιλάρι-στρουθοκάμηλος

Η ιδέα: Το μαξιλάρι-στρουθοκάμηλος δημιουργεί ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορείς να πάρεις έναν υπνάκο στο γραφείο ή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Αρχικός στόχος: 59.400 ευρώ

Ποσό που συγκεντρώθηκε: 165.460 ευρώ

Σκέψου να περνάς από την πλατεία Συντάγματος και κόσμος να κοιμάται στα παγκάκια κάπως έτσι:

3. Τα βρώσιμα ποτήρια

3. Τα βρώσιμα ποτήρια

Η ιδέα: Τα συγκεκριμένα ποτήρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση των αναλώσιμων. Φαντάσου έναν κόσμο στον οποίο μπορείς να τρως το ποτήρι σου αντί να το πετάς στα σκουπίδια.

Δεν ξέρω από τι ακριβώς υλικό είναι φτιαγμένα, αλλά υποψιάζομαι ότι είναι παρόμοιο με αυτό των Haribo. Αν γίνουν γνωστά στην Ελλάδα κάθε σκρίνιο που σέβεται τον εαυτό του θα περιέχει και ένα σερβίτσιο από βρώσιμα ποτήρια με γεύση coca cola.

Αρχικός στόχος: 8.500 ευρώ

Ποσό που συγκεντρώθηκε: 8.850 ευρώ

4. Το σαπούνι με άρωμα κρέατος

4. Το σαπούνι με άρωμα κρέατος

Η ιδέα: Αγαπάμε το κρέας και τα σαπούνια. Θέλουμε ν' αλλάξουμε την άποψή σου σχετικά με το τι θεωρείς καθαριότητα με τη συλλογή μας από σαπούνια με άρωμα κρέατος.

Γιατί ποιος δεν θέλει στο πρώτο του ραντεβού να μυρίζει σπληνάντερο;

Αρχικός στόχος: 1.270 ευρώ

Ποσό που συγκεντρώθηκε: 1.620 ευρώ

5. Ο Jefferey χρειάζεται νέο δόντι

Η ιδέα: Το Σαββατοκύριακο έσπασα το μισό μπροστινό μου δόντι. Με πονάει και είναι αηδιαστικό. Αγαπώ τα σάντουιτς, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να φάω. Σήμερα το πρωί πήγα στον οδοντίατρο και επειδή δεν έχω ασφάλεια, θα πρέπει να πληρώσω ένα αδιανότητο ποσό για ν' αποκτήσω καινούριο δόντι.

Ο Ηλίας ξύπνησε μια μέρα χωρίς μπροστινό δόντι, αλλά δυστυχώς δεν σκέφτηκε να κάνει αντίστοιχη καμπάνια στο Ίντερνετ.

Αρχικός στόχος: 2.890 ευρώ

Ποσό που συγκεντρώθηκε: 3.100 ευρώ

6. Η τοστιέρα με το πρόσωπο του Χριστού

6. Η τοστιέρα με το πρόσωπο του Χριστού

Η ιδέα: Οι προσευχές σας εισακούστηκαν. Γιορτάζουμε την καλοσύνη! Όλοι αγαπάμε το τυρί!

Η συγκεκριμένη τοστιέρα πρέπει να χορηγηθεί σ' όλες τις ενορίες της χώρας για να τρώμε τον πραγματικό τον άρτο τον επιούσιο.

Αρχικός στόχος: 21.200 ευρώ

Ποσό που συγκεντρώθηκε: 21.700 ευρώ. Βοήθειά μας!

7. Το παλτό-αρκούδα

7. Το παλτό-αρκούδα

Η ιδέα: Να είσαι περήφανος για το παλτό-αρκούδα σου. Δεν πρόκειται για αποκριάτικο κοστούμι, αλλά για στάση ζωής.

Αρχικός στόχος: 2.120 ευρώ

Ποσό που συγκεντρώθηκε: 24.630 ευρώ

Αν και κανονικά η ιδέα ανήκει στον Remi Gallard:

Τι είναι λοιπόν το Crowd funding ;

Crowdfunding πολύ απλά είναι η χρηματοδότηση από το πλήθος. Συνήθως αναφερόμαστε στη χρηματοδότηση κάποιου έργου /project ή κάποιας ιδέας από πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρουν μικρά ποσά ο καθένας, αλλά από τη συμβολή όλων καλύπτεται ο οικονομικός στόχος για κάθε έργο.

Συνήθως , το crowdfunding αφορά περιπτώσεις μικρο-χρηματοδότησης από 5.000-50.000 ευρώ και δεν περιορίζεται σε επιχειρηματικές ιδέες, αλλά και στη χρηματοδότηση Life Projects για σπορ, τέχνες, ιατρικές ανάγκες, εκπαίδευση, ταξίδια, εθελοντισμό κλπ. Επίσης, το crowdfunding μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τη χρηματοδότηση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Σήμερα, υπάρχουν διάφορες πλατφόρμες στο internet που προσφέρουν τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιας μορφής crowdfunding.

Υπάρχει η μορφή του crowdfunding, που προσφέρει μετοχές σε μικροεπενδυτές, σε Venture Capitals, χρηματοδότηση με τη μορφή δανεισμού και όλα τα παραπάνω σε επίδοξους start uppers. Για τις προηγούμενες μορφές crowdfunding αναπτύσσεται αυτή την περίοδο ένα ιδιαίτερο κανονιστικό πλαίσιο, με στόχο να προστατεύει αμφότερους μικροεπενδυτές, χρηματοδότες αλλά και δημιουργούς project.

Η πιο απλή μορφή του crowdfunding παραμένει, ωστόσο, η απευθείας αξιοποίηση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας και των εργαλείων που προσφέρει στο χρήστη για την παρουσίαση της ιδέας του και τη δικτύωση μέσω των social media.

Με λίγα λόγια, ο έχων την ιδέα ζητά, μέσω της πλατφόρμας, χρήματα από τον κόσμο για να την πραγματοποιήσει. 

Ως αντάλλαγμα τους δίνει ό,τι εκείνος δηλώσει (από ένα απλό ευχαριστώ μέχρι το αντικείμενο που κατασκεύασε με βάση την ιδέα). 

Για να χρηματοδοτηθεί μια ιδέα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ξεπεραστεί το ποσό που έχει ζητήσει αυτός που την πρότεινε.

Πηγή: Startupgreece.gov.gr

Εσύ ακόμα να προτείνεις μια ιδέα για crowdfunding;

Πηγή: Oneman.gr

Crowd funding