8 Παράξενα πλάσματα που ίσως δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Το ζωικό βασίλειο έχει χιλιάδες ζώα αλλά είναι απίθανο να τα γνωρίζουμε όλα.

Ανακαλύψτε μερικά από τα πιο παράξενα πλάσματα της φύσης που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

1. Αγκαθωτός δράκος

Αγκαθωτός δράκος

Είναι ένα είδος σαύρας μοναδική στην Αυστραλία. Χάρη στα αγκάθια στο κεφάλι του που παίζουν το ρόλο ενός ψεύτικου κεφαλιού, ξεγελάει εύκολα τόσο τους εχθρούς όσο και τα θύματά του.

2. Πυγμαία μαρμοζέτα

Πυγμαία μαρμοζέτα

Το μέγεθός τους παραμένει μικρό, ίσως το μικρότερο του είδους, κατοικούν στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής και ζουν κυρίως στα δέντρα.

3. Ψάρι - κηλίδα

Ψάρι - κηλίδα

Αυτό είναι ίσως το πιο περίεργο ψάρι βαθέων υδάτων στον κόσμο και ζει σε βάθος περίπου 2.500 ποδιών. Χάρη στο δέρμα του μπορεί να κολυμπήσει χωρίς καμία προσπάθεια.

4. Ιαπωνικός κάβουρας - αράχνη

Ιαπωνικός κάβουρας - αράχνη

Αυτό το πλάσμα μπορεί να προκαλέσει ασφυξία ακόμη και στον πιο έμπειρο δύτη. Φτάνει σε βάρος ως και τα 40 κιλά, τρέφεται με μαλάκια και νεκρά ζώα και ζει έως και 100 χρόνια.

5. Άι-άι

Άι-άι

Το Άι-άι είναι νυκτόβιο πρωτεύον θηλαστικό της οικογενείας των Δωβεντονιιδών, που απαντά αποκλειστικά στη νήσο της Μαδαγασκάρης. Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος νυκτόβιο πρωτεύον και, επομένως, ο μεγαλύτερος σε μέγεθος νυκτόβιος λεμούριος.

6. Χλαμυδόσαυρος

Χλαμυδόσαυρος

Παρά το μέτριο μέγεθος τους, αυτές οι σαύρες είναι εξαιρετικοί κυνηγοί, στέκονται όρθιοι και σφυρίζουν. Οι επιστήμονες που τα έχουν δει λένε πώς είναι ένα τρομακτικό θέαμα!

7. Νυκτίβιος

Νυκτίβιος

Αυτά τα πουλιά έχουν ένα ιδιότυπο ευρύ ράμφος που τους βοηθά να πιάσουν έντομα κατά την πτήση. Είναι δύσκολο κανείς να το δει λόγω του εξαιρετικού καμουφλάζ του.

8. Αξολότλ

Αξολότλ

Είναι επίσης γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα ή Μεξικάνικο ψάρι που περπατάει. Πρόκειται για μια νεοτενική (παιδομορφική) σαλαμάνδρα, στενά συνδεδεμένη με τη σαλαμάνδρα - τίγρης.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ζώα