Πώς να επιλέξετε μια ασφαλή θέση στα 7 δημοφιλή μέσα μαζικής μεταφοράς

Όταν μπαίνετε σε μέσα μαζικής μεταφοράς και έρθει η ώρα να διαλέξετε μια θέση ανάμεσα σε πολλές σκέφτεστε πια θα ήταν η ασφαλέστερη;

Βρήκαμε τις καταλληλότερες για τα πιο δημοφιλή μέσα μαζικής μεταφοράς και στις παρουσιάζουμε!

1. Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο

Ασφαλή καθίσματα: στο πίσω κάθισμα πίσω από τον οδηγό και στη μέση, δεδομένου ότι αυτό το τμήμα του αυτοκινήτου είναι λιγότερο παραμορφωμένο σε πρόσθια σύγκρουση.

Επικίνδυνες θέσεις: δίπλα στον οδηγό, διότι σε ένα ατύχημα προσπαθούν να αποφύγουν ανεπιφύλακτα και το πρόσωπο που κάθεται δίπλα τους θα βρίσκεται σε κίνδυνο.

2. Μικρό λεωφορείο

Μικρό λεωφορείο

Ασφαλή καθίσματα: βρίσκονται απέναντι στην κατεύθυνση του ταξιδιού, καθώς υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσετε το κεφάλι σας στο πίσω μέρος της καρέκλας με απότομη πέδηση.

Επικίνδυνες θέσεις: δίπλα στα παράθυρα και τις πόρτες, όπως τα σπασμένα γυαλιά μπορεί να σας κόψει σε ένα ατύχημα. Όπως σε ένα αυτοκίνητο, είναι καλύτερα να αποφύγετε θέσεις δίπλα στον οδηγό.

3. Τρόλεϊ

Τρόλεϊ

Ασφαλή καθίσματα: στη δεξιά σειρά του διαδρόμου (στην περίπτωση της οδήγησης δεξιά), καθώς η κίνηση που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά κινείται προς τα αριστερά και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να πληγωθεί. Τα καθίσματα στη μέση της καμπίνας, που βρίσκονται με τις πλάτες τους προς την κατεύθυνση του ταξιδιού, θεωρούνται επίσης ασφαλή.

Επικίνδυνα καθίσματα: όπως στα μίνι λεωφορεία, είναι καλύτερα να αποφύγετε καθίσματα δίπλα σε παράθυρα και πόρτες για να μην υποφέρουν από γυάλινους θραύστες.

4. Λεωφορείο

Λεωφορείο

Ασφαλή καθίσματα: τα δεξιά καθίσματα στη μέση της καμπίνας, που βρίσκονται προς την κατεύθυνση του ταξιδιού, καθώς είναι μακρύτερα από τα υπόλοιπα από την κυκλοφορία.

Επικίνδυνες θέσεις: οι δύο πρώτες σειρές καθισμάτων, καθώς τα ξένα αντικείμενα και θραύσματα μπαίνουν συχνά μέσα από το τεράστιο παρμπρίζ. Το ίδιο ισχύει και για τα μέρη δίπλα στα παράθυρα και τις πόρτες. Η πίσω σειρά καθισμάτων είναι επικίνδυνη σε περίπτωση χτυπήματος από πίσω.

5. Τρένο

Τρένο

Ασφαλή καθίσματα: πιο κοντά στο μέσο του φορείου. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε το 5ο ή το 6ο αμαξίδιο, το ένα πιο κοντά στο μέσο της αμαξοστοιχίας, καθώς σε σύγκρουση τα πρώτα και τα τελευταία βαγόνια είτε παραμορφώνονται είτε ξεφεύγουν από τις ράγες.

Επικίνδυνες θέσεις: καθίσματα προς την κατεύθυνση του ταξιδιού, καθώς υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να πέσετε κάτω με ξαφνική πέδηση.

6. Πλοίο

Πλοίο

Ασφαλή καθίσματα: το κατάστρωμα και οι καμπίνες που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό, καθώς το τελευταίο μέρος του πλοίου είναι το τελευταίο που βυθίζεται.

Επικίνδυνες θέσεις: οι κατώτερες καμπίνες, αφού στην περίπτωση μιας τρύπας πλημμυρίζουν από παντού, και είναι πολύ πιο δύσκολο να βγούμε.

7. Αεροπλάνο

Αεροπλάνο

Οι ειδικοί εξακολουθούν να μην μπορούν να συμφωνήσουν σε ποιο τμήμα του αεροπλάνου βρίσκονται οι ασφαλέστερες θέσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι το πίσω μέρος του αεροπλάνου είναι λιγότερο επικίνδυνο από τις πρώτες γραμμές στο μέτωπο.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να παραμείνετε ήρεμοι, να θυμάστε τις αρχές ασφάλειας και να ακολουθείτε τους κανόνες του δρόμου και της συμπεριφοράς στις δημόσιες συγκοινωνίες. Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα να εισέλθει σε ατύχημα θα μειωθεί στο ελάχιστο.

Βασισμένο: buffalo.edu Popularmechanics.com Mchs22.ru

Πηγή: Βrightside.me