«Burning Man», ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα

Κάτι παραπάνω από ένα απλό φεστιβάλ! Η έρημος της Νεβάδα γίνεται για χιλιάδες ταξιδιώτες τόπος μιας μοναδικής εμπειρίας.

Το Burning Man είναι μια ετήσια συνάντηση που διεξάγεται κάθε χρόνο, από το 1986, στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες στο Black Rock City, μια προσωρινή πόλη που ανεγέρθηκε στην έρημο Black Rock της βορειοδυτικής Νεβάδα, 160 περίπου βορειοανατολικά του Reno, και διαρκεί μια εβδομάδα.

Στο τέλος κάθε καλοκαιριού μια κοινότητα μυημένοι στην τέχνη, διοργανώνει μια συνάντηση ατόμων με εναλλακτικές κοσμοθεωρίες. Ιδιότυπα events διοργανώνονται καθημερινά και η μουσική που ακούγεται δεν είναι η εύπεπτη αμερικανική ποπ.

Όταν πρωτοξεκίνησε, το Burning Man περίπου 30 χρόνια πριν, ελάχιστοι μυημένοι μετέβαιναν στην έρημο, όμως τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα μαζικό γεγονός που προκαλεί μποτιλιαρίσματα στους δρόμους που διασχίζουν την έρημο.

Φέτος, έλαβε χώρα στις 29 Αυγούστου, προσελκύοντας περισσότερους από 70.000 κόσμου και το φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε στα social media είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Το ήθος των φεστιβαλιστών, σύμφωνα με μαρτυρίες, χαρακτηρίζεται μάλλον ελευθεριακό. Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας, ψυχοτρόπες ουσίες φτάνουν μέχρι το φεστιβάλ και η σεξουαλικότητα υπακούει στο δόγμα του «ελεύθερου έρωτα». Αλλά δεν χρειάζεται η φαντασία μας να φτάσει στα άκρα: ο τυπικός συμμετέχων δεν είναι ένας τριπαρισμένος παρτουζιάρης και αυτό το τονίζουν σχεδόν όλες οι περιγραφές του φεστιβάλ. 

Απλά, αν θέλεις να περάσεις τις μέρες σου μ’ αυτόν τον τρόπο, κατά πάσα πιθανότητα μπορείς. Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργεί ένας ναός όπου μπορείς να περάσεις κάποιες στιγμές σε σιωπηρή περισυλλογή, και άλλωστε υπάρχει και η έρημος, αγαπημένος τόπος αποκάλυψης και πνευματικότητας. Άνθρωποι έχουν επανεφεύρει τον εαυτό τους στο περιβάλλον που τους προσφέρει το Burning Man.

Το όνομά του το έχει πάρει από το τελετουργικό καψίματος ενός γιγάντιου ανθρώπινου ομοιώματος την προτελευταία μέρα του φεστιβάλ.

Φωτογραφίες από το πιο σουρεάλ φεστιβάλ του πλανήτη

Πιέστε τα βέλη να δείτε και τις υπόλοιπες

Δείτε και Βίντεο παρακάτω

What Happens At BURNING MAN

Burning Man 2016

Burning Man Festival 2015

Φεστιβάλ