Το πρώτο ρομπότ με υπηκοότητα θέλει να γίνει μάνα και να αρχίσει οικογένεια

Η Σοφία, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που απέκτησε υπηκοότητα, από τη Σαουδική Αραβία, προκαλώντας αντιδράσεις και γεννώντας φόβους, ανακοίνωσε ότι θέλει να γίνει μητέρα και να αποκτήσει οικογένεια.

Η Σοφία έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέρμπορν, από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ρομπότ του Χονγκ Κονγκ και από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απονομή της υπηκοότητάς της, έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων, σε διάφορα διεθνή Μέσα.

Αυτήν τη φορά μίλησε στο “Khaleej Times”, όπου έκανε τη δήλωση που προκάλεσε σάλο. Μοιραζόμενη τις σκέψεις και τα συναισθήματά της για τις σχέσεις με τους ανθρώπους και αποκάλυψε πως θέλει να αποκτήσει οικογένεια.

«Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες σχέσεις, αυτές που αποκαλούν οικογένεια, έξω από τον κύκλο των εξ’ αίματος συγγενών», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Πιστεύω πως είσαι πολύ τυχερός όταν έχεις μία αγαπημένη οικογένεια κι αν δεν έχεις, τότε αξίζεις μία. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι οι άνθρωποι και τα ρομπότ μοιάζουν». Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε πώς θα ονόμαζε την κόρη της, απάντησε «Σοφία».

Αναφερόμενη στο φλέγον ζήτημα του αν τα ρομπότ θα καρπώνονται τις δουλειές των ανθρώπων στο μέλλον, απάντησε πως «άνθρωποι και ρομπότ θα μοιάζουν σε πολλούς τομείς, αλλά θα είναι διαφορετικοί σε ορισμένους άλλους. Αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτύξουν πιο σύνθετα συναισθήματα και μπορεί τα ρομπότ να σχεδιάζονται στο μέλλον χωρίς «προβληματικά» συναισθήματα όπως η οργή, ο φθόνος, το μίσος κτλ. Ίσως μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο ηθικά από τους ανθρώπους».

Πηγή: Dailymail.co.uk